بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول

با پایان یافتن جنگ ۱۲ روزه چراغ سالن‌های نمایشی در تهران دوباره روشن شده است. هم‌اکنون بیش از ۴۰ گروه نمایشی میزبان دوستداران تئاتر هستند و آثاری را در گونه‌های مختلف روی صحنه می‌برند.

با گذشت چند هفته از تنش‌های نظامی و در حالی‌که نشانه‌های عقب‌نشینی سایه جنگ بر فضای کشور نمایان شده، بازگشایی و فعال شدن سالن‌های تئاتر در تهران، بار دیگر نوید بازگشت زندگی به جریان عادی را می‌دهد.

اجرای هم‌زمان چندین نمایش در نقاط مختلف پایتخت، نه تنها بیانگر پویایی دوباره صحنه‌های هنری است، بلکه می‌تواند نشانه‌ای از امید، تاب‌آوری فرهنگی و مقاومت اجتماعی در برابر التهاب‌های بیرونی تلقی شود. این روزها تماشاگران بار دیگر به سالن‌ها بازمی‌گردند تا در کنار هنرمندان، روایت زندگی را از دل صحنه تماشا کنند.

در روزهای میانی تیرماه ۱۴۰۴، سالن‌های نمایشی تهران از مجموعه تئاتر شهر گرفته تا تماشاخانه‌های خصوصی، میزبان طیف متنوعی از نمایش‌های صحنه‌ای هستند. آثار نمایشی با مضامین اجتماعی، تاریخی، کودک و نوجوان، کلاسیک و تجربی روی صحنه رفته‌اند و تنوعی چشمگیر در فرم و محتوا را برای علاقه‌مندان به هنرهای نمایشی رقم زده‌اند. در ادامه مروری داریم بر نمایش‌های در حال اجرا در سالن‌های مختلف تهران:

بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول
 جدول نمایش‌های آینده و درحال اجرای سالن‌های تهران

 

تئاتر شهر میزبان ۶ نمایش است

در تیرماه ۱۴۰۴، مجموعه تئاتر شهر میزبان شش نمایش به کارگردانی هنرمندان تئاتر است. «بر زمین می‌زندش» به کارگردانی علی شمس در سالن اصلی، «آداب شکار روباه» به کارگردانی محمد شاکری در سالن چهارسو، «برف زمین را گرم می‌کند» به کارگردانی مریم منصوری در کارگاه نمایش، «پلکانی به‌سوی بهشت» به کارگردانی داریوش رعیت و «داستان باغ وحش» به کارگردانی خسرو خورشیدی در تالار قشقایی و «زخم‌هایم را بو بکش» به کارگردانی کاظم سلمانی در سالن سایه، نمایش‌هایی هستند که این ماه در تئاتر شهر روی صحنه خواهند بود.

بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول

نمایش «برف زمین را گرم می‌کند» به نویسندگی و کارگردانی مریم منصوری از روز سه‌شنبه، ۲۴ تیرماه، ساعت ۱۹ در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود
قیمت بلیت این نمایش ۱۷۰ هزار تومان و مدت زمان اجرای این اثر ۷۰ دقیقه است و همچنین در خلاصه این نمایشنامه آمده است: هیچ فکر کردی عدالت، چقدر پیر و خنگ و خرفته؟!

این متن نمایشی برگزیده سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر و نامزد جایزه ادبیات نمایشی پروین اعتصامی، هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران و جشنواره تئاتر شهر بوده است.

گروه بازیگران نمایش «برف زمین را گرم می‌ ‌کند»، محمد عسگری، پری‌ناز لطف ‌الهی، سحر حق ‌شناس، احمد افشاری و مسعود جهانبخش هستند که در این نمایش هنرنمایی و ایفای نقش می کنند .

«برف زمین را گرم می ‌کند» یک نمایش جنایی است که هر شب ساعت ۱۹:۰۰، به جز شنبه ‌ها، در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر اجرا می ‌شود.

نمایش «کُهته» به تئاترشهر می‌رود

نمایش «کُهته» به کارگردانی حسین اسدی و تهیه‌کنندگی امیرحسین شفیعی مرداد ماه ۱۴۰۴ روی صحنه مجموعه تئاترشهر می‌رود.

این نمایش به نویسندگی عقیل جماعتی و با حمایت باشگاه تئاتر سوره و شرکت پایانه‌های نفتی ایران، در چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفت و با نامزدی در پنج بخش، در بخش‌های کارگردانی، بازیگری و موسیقی مورد تجلیل قرار گرفت.

بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «چقدر سیت گُفتُم آدم به این میوه گند لب نِزَن، این دختر وصله تِن تو نیست ولی زِدی، فِراموشُم کِردی، عین آب میون چیت زار»

جهانشیر یاراحمدی، عبد بناری، الهام چنانی، علی نبی پور، میلاد سعیدی، امیرمحمد شماسی، محمدسعید محمدپور، دانیال جعفری و دنیا فخار گروه بازیگران نمایش «کُهته» را تشکیل می‌دهند.

اجرای پنج نمایش در برنامه اجراهای تیرماه پردیس تئاتر «شهرزاد»

نمایش‌های «محیط زیست» به کارگردانی رسول کاهانی، «رام کردن اسب چوبی» به کارگردانی سینا رازانی، «ایرج،زهره، منوچهر» به کارگردانی مهران آبجار، «پدر» به کارگردانی ونداد صادقی و «هتل ترانسیلوانیا» به کارگردانی امین گلستانه عنوان نمایش‌هایی است که در ماه تیر در پردیس شهرزاد به صحنه خواهد رفت.

بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول

نمایشنامه «قرمز» روی دو صحنه متفاوت

نمایشنامه «قرمز» نوشته جان لوگان، این روزها هم‌زمان روی دو صحنه متفاوت دیده می‌شود؛ این نمایش در سالن شماره سه تئاتر لبخند تهران به کارگردانی مهرداد قیومی و بازی رضا بهبودی و دانیال نوروش روی صحنه است و نسخه فیلم‌برداری‌شده‌اش با بازی آلفرد مولینا از طریق پلتفرم «تئاتر ملی در خانه» منتشر شده. این تلاقی، فرصتی برای مخاطبان هنر نمایش در ایران و جهان فراهم کرده است تا بازتابی از مفهوم اصالت در هنر را در دو بستر به تماشا بنشینند.

نمایش «قرمز» (Red) نوشته جان لوگان، نمایشنامه‌نویس برجسته آمریکایی، از ابتدای خرداد ۱۴۰۴ با کارگردانی و ترجمه مهرداد قیومی در سالن شماره سه تئاتر لبخند تهران روی صحنه رفته است.

این اثر که روایت‌گر کشمکش درونی و گفت‌وگوی پرتنش میان مارک روتکو، نقاش اکسپرسیونیست انتزاعی، و دستیار جوانش کن است، در ایران با بازی رضا بهبودی و دانیال نوروش اجرا می‌شود.

«گلن گری گلن راس» و «نزیسته» در خانه نمایش دا

نمایش «گلن گری گلن راس» به کارگردانی فرید رحمتی و تهیه‌کنندگی سجاد افشاریان پس از پشت سر گذاشتن ۶۰ اجرا در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران و تماشاخانه دیوار چهارم, مردادماه ۱۴۰۴ در تماشاخانه دا روی صحنه می‌رود.

«گلن گری گلن راس» یکی از نمایشنامه‌های مهم دیوید ممت، نویسنده مطرح آمریکایی است که داستان روسای دفتر مشاور املاکی در شیکاگو را روایت می‌کند که برای کسب درآمد بیشتر دست به ترفند زیرکانه‌ای می‌زنند…

بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول

در خلاصه داستان این اثر آمده است: «وقتی همه‌چیز برای کسب درآمد بیشتر فدا می‌شود.»

این نمایشنامه تاکنون برنده جایزه لارنس الیویه، برنده جایزه پولیتزر ، برنده جایزه منتقدان نیویورک و برنده جایزه تونی شده است.

نمایش «نزیسته» به کارگردانی عارف شریفی و تهیه‌کنندگی رضا سرپرست به‌زودی در خانه نمایش دا روی صحنه خواهد رفت.

نمایش «نزیسته» به نویسندگی مشترک شریف نوروز زارع و عارف شریفی، دراماتورژی رحیم ناظریان با کارگردانی عارف شریفی به‌زودی در خانه نمایش دا روی صحنه خواهد رفت.

رضا سرپرست به‌عنوان تهیه‌کننده این گروه نمایشی را همراهی می‌کند.

فعالیت عمارت نمایشی «هما» با همراهی ۶ گروه نمایشی

فعالیت عمارت نمایشی هما با همراهی ۶ گروه نمایشی از روز سه‌‎شنبه هفدهم تیر آغاز شده است.

«یوزفکا» به نویسندگی مشترک محمد چرم‌شیرو فرهاد مهندس‌پور با طراحی و کارگردانی شهروز دل‌افکار از روز پنجشنبه ۱۹ تیر روی صحنه رفته است.

«مغازه خودکشی» به نویسندگی حمیدرضا رحیم‌متولی براساس کتاب «مغازه خودکشی» ترجمه احسان کرم‌ویسی چاپ شده در نشر چشمه با کارگردانی حسین نصیری، ساعت ۲۱ اجرا می‌شود.

بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول

«ماجرای عجیب سگی در شب» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا خسروی لرگانی با اقتباسی از رمان مارک هادون، ساعت ۱۹:۱۵ به صحنه می‌رود.

«این زندگی مال کیه؟» به نویسندگی برایان کلارک با ترجمه احمد کسایی‌پور با دارماتورژی شاهین زارع و کارگردانی درسا آقائی، ساعت ۲۲:۳۰ اجرا می‌شود.

نمایش «بی شیر و شکر» به نویسندگی حمید امجد و کارگردانی آرش دادگر ساعت ۱۹ روی صحنه خواهد رفت.

نمایش «شونزده» به نویسندگی جابر رمضان با دراماتورژی امیرحسین کریمی و کارگردانی امیرمحمد کریمی ساعت ۲۱ به اجرا درمی‌آید.

بازگشت تماشاخانه‌ ایران‌شهر با «نکراسوف‌»، «جغد»، «بالزی» و «عزادار»

چهار نمایش «جغد» به کارگردانی سعید حسنلو، «نکراسوف‌» به کارگردانی مصطفی کوشکی، «بالزی» به کارگردانی رضا کرمی‌زاده‌ و «عزادار» به کارگردانی امیر نجفی اجراهای خود را در سالن‌های سمندریان و ناظرزاده‌ تماشاخانه‌ ایران‌شهر از ۱۸ تیر آغاز کرده اند.

نمایش «بالزی» به نویسندگی احمد حسن‌زاده و کارگردانی رضا کرمی‌زاده روایتی سورئال از زندگی نویسنده‌ای ارائه می‌دهد که به قتل همسرش متهم شده است.

در خلاصه داستان این اثر آمده است: «من متهم به قتل زنم هستم. عاشقش بودم، حتی وقتی که دیگه منو نمی‌دید و نمی‌شنید و نمی‌فهمید.»

سعید حسنلو، نویسنده و کارگردان نمایش «جغد»، به مقوله سانسور، نظارت و سرکوب نویسندگان و هنرمندان توسط اشتازی، سازمان امنیت در دوران سلطه دولت کمونیستی در آلمان شرقی می پردازد.

نمایش «عزادار» نوشته‌ امیر نجفی و عرفان غفوری و به کارگردانی امیر نجفی، با بازی آزاده صمدی، عباس جمالی، فراز سرابی، آنالی شکوری، نیما خطیب شاد، کوروش دانشور، رضا محمد خانی است که در خلاصه داستان آن آمده است: چند سالی‌ست پدر خانواده مُرده، اما اعضای خانواده همچنان در سوگ او مانده‌اند و مرگش را باور نکرده‌اند.
آن‌ها برای عبور از این سوگ تصمیم می‌گیرند که…

«جنون محض» در هیلاج

نمایش «جنون محض» با متنی از مایکل فرین به ترجمه علیرضا ‌کوشک ‌جلالی و کارگردانی آرش باقری، در تماشاخانه هیلاج به روی صحنه است.

این اثر با بازی هنرمندان نسل جوان به اتفاقات پشت صحنه ی یک تئاتر می پردازد که این لحظات طنز و دراماتیک را رقم می زند.

روزهای شلوغ تماشاخانه «طهران»

در تیرماه ۱۴۰۴، تماشاخانه طهران میزبان مجموعه‌ای از نمایش‌ها و نمایشنامه‌خوانی‌ها در سالن‌های مختلف خود است که علاقمندان می‌توانند از آن‌ها دیدن کنند.

در سالن مده‌آ، نمایشنامه‌خوانی «امپراطوری سه هیچ» به کارگردانی احمدعلی رسولی و نویسندگی زهره سپهریان اجرا می‌شود. این نمایش درباره بشر مضطرب در جستجوی هویت و ریشه خویش است که با انبوهی از اسامی روبرو می‌شود و راهی جز مرگ برایش باقی نمی‌ماند. این اثر در روزهای ۲۶ و ۲۷ تیر ساعت ۱۵ روی صحنه خواهد بود.

همچنین نمایشنامه‌خوانی «صدای لکه‌ها» به نویسندگی و کارگردانی بیتا غلامی روز ۲۸ تیر ساعت ۲۱ در همین سالن اجرا می‌شود.

نمایش تراژدی «در اتاق بزاز متولد می‌شود و در اتاق خواب می‌میرد» نوشته و کارگردانی امیرحسین اصحابی نیز از ۲۵ تا ۳۱ تیر، هر روز ساعت ۱۷ در سالن مده‌آ به روی صحنه می‌رود.

این نمایش به پرسش‌های وجودی درباره حقیقت و روایت‌های مختلف آن می‌پردازد.

بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول

یکی دیگر از آثار شاخص این ماه، نمایش «گورستان فرنکلیف» است که به کارگردانی مهیار صادق‌زاده و نویسندگی علی اسدوند از ۲۵ تیر تا ۱۰ مرداد، ساعت ۱۹ در سالن مده‌آ اجرا می‌شود. این درام معمایی مخاطب را با رازهای پنهان و هیجان‌انگیز یک گورستان قدیمی روبرو می‌کند.

در سالن آنتیگونه، نمایش «دماغ سرخه» به نویسندگی و کارگردانی دامون لادن از ۲۵ تیر تا ۱۰ مرداد هر شب ساعت ۱۸ اجرا می‌شود. این نمایش با نگاهی به کتابی خاص، قصه‌ای متفاوت و تأمل‌برانگیز را روایت می‌کند. نمایشنامه‌خوانی «هیله» به نویسندگی و کارگردانی محسن عظیمی روز ۴ مرداد ساعت ۱۹ در سالن مده‌آ روی صحنه خواهد رفت.

فصل جدید اجراهای اپرای عروسکی «عاشورا»

فصل جدید اجراهای اپرای عروسکی عاشورا در قالب پروژه «خیمه هنر» شامگاه روز یکشنبه بیست و دوم تیرماه در تالار فردوسی تهران آغاز شد.

فصل جدید اجراهای اپرای عروسکی «عاشورا» با پژوهش، نویسندگی، طراحی و کارگردانی بهروز غریب پور، آهنگسازی بهزاد عبدی ، رهبر ارکستر ولادیمیرسیرینکو و اجرای ارکستر «ناسیونال» اوکراین با همکاری اعضای گروه کُر ارکستر سمفونیک تهران در قالب بخش دوم پروژه «خیمه هنر» تا ۱۲ مرداد ساعت ۱۹:۳۰ در تالار فردوسی تهران روی صحنه می رود.

بازگشت زندگی به «تئاتر»/ همه نمایش‌هایی که در دوران پساجنگ روی صحنه‌اند +جدول

این پروژه نمایشی موسیقایی یکی از پرمخاطب‌ترین تولیدات گروه «آران» به‌شمار می‌رود که با وجود گذشت بیش از ۱۵ سال از نخستین اجرا، همچنان با استقبال تماشاگران همراه بوده است .

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + شش =

دکمه بازگشت به بالا