متأسفانه از «هنر انقلاب» امروزه به جز اسم و عنوانی باقی نمانده است

«ﻋﻀﻮ هیأت علمی داﻧﺸﮕﺎه تربیت مدرس» مطرح کرد:

مرتضی حیدری ﻋﻀﻮ هیأت علمی داﻧﺸﮕﺎه تربیت مدرس و داﻧﺸﮕﺎه ﺷﺎھﺪ همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی گفت: باعث تأسف است که اغلب سریال های خانگی سرشار از محتوای انحرافی و پر از آموزش های خیانت و ایجاد بدبینی در خانواده ها می شود و هیچ کس هم پیدا نمی شود که تلاشی برای ساماندهی این وضعیت اسفبار داشته باشد.

طراح صحنه فیلم های سینمایی «پرده عشق» و «پرواز در شب» افزود: دل ما پر درد است اما نمی خواهم ناله سر بدهم. متأسفانه از هنر انقلاب امروزه به جز اسم و عنوانی باقی نمانده و همین باعث شده تا هنرمندان متعهد و دغدغه مند پریشان خاطر شوند.

وی یادآور شد: سال ها قبل زمانی که نهادهایی تأسیس شدند که منحصراً قرار بود به هنر انقلاب بپردازند من متوجه شدم که هیچ برنامه و چشم اندازی ندارند. به عنوان مثال در همان روزگار زمانی که بنده به حوزه هنری رفتم متوجه شدم هر هنرمندی در یک گوشه ای مشغول به کار است اما هیچ برنامه ریزی و مانیفست و پروتکلی برای آن ها وجود ندارد.

حیدری تأکید کرد: درست است که هنرمند متعهد و دغدغه مند بر اساس نیت خیر و آرمانی خود جلو می رود اما نیاز است که در زمینه تولید محصولات هنری الگوها و مختصات زیبایی شناسی وجود داشته باشد تا هنر هنرمند هم تراز با مبانی و اهداف والای انقلاب پیش برود.

این طراح سپس با بیان اینکه ما باید در ابتدا از خودمان سوأل کنیم که کجا هستیم و می خواهیم به کجا برسیم اظهار داشت: در همان سال هایی که من وارد حوزه هنری شدم این پرسش را مطرح کردم اما پرسش بنده به عنوان فضولی تلقی شد و من از آنجا تعلیق و اخراج شدم! یادم است در آن دوران افرادی مانند مخملباف می گفتند که فلانی منتقد است و در کارها دخالت می کند. بدیهی است این نوع نگاه و این نوع رفتار باید از بین برود و هنرمندان متعهد باید بتوانند نقطه نظرات خود را در خصوص مسائل مختلف ابراز کنند.

وی متذکر شد: جمهوری اسلامی ایران باید الگویی برای ملت های همجوار باشد. متأسفانه ما جریان بالنده و هنری که بتواند برای ملت های همجوار مانند عراق و سوریه الگو شود را نداریم.

حیدری با تأکید بر اینکه فقدان مدیریت کلان و هدفمند باعث شده تا هنر انقلاب رشد و توسعه پیدا نکند متذکر شد: داشتن فردی مانند شهید آوینی در تاریخ کشور ما کافی نیست و این وظیفه مدیران فرهنگی کشور است که آوینی های زیادی را کشف و شناسایی و حمایت کنند.

این هنرمند در پاسخ به این پرسش که وضعیت کنونی سینمای کشور را چطور ارزیابی می کنید تأکید کرد: مسئولان فرهنگی اگر برای سینما ارزش قائل باشند نمی گذارند در مسیر فعلی پیش برود! دیگر برای همه ما روشن شده که سینما و شبکه نمایش خانگی محلی شده برای پولشویی برخی افراد خاص که بر اساس دیدگاه و منافع خود محتوای آثار را جهت دهی و هدایت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: باعث تأسف است که اغلب سریال های خانگی سرشار از محتوای انحرافی و پر از آموزش های خیانت و ایجاد بدبینی در خانواده ها می شود و هیچ کس هم پیدا نمی شود که تلاشی برای ساماندهی این وضعیت اسفبار داشته باشد.

حیدری در خاتمه این گفتگو افزود: بنده معتقدم احیای هیأت اسلامی هنرمندان با یک عنوان و شیوه جدید می تواند باعث ایجاد تحول و رشد و توسعه هنر انقلاب شوند. باید هنرمندان دغدغه مند و متعهد زیر چتری واحد گرد هم جمع شوند. امروزه ضرورت به هم پیوستن و هم افزایی و تحلیل وضعیت موجود و راهکار برای رفع نقصان ها و پرش از موانع مهمترین نکته ای است که همه ما باید به آن توجه جدی و ویژه داشته باشیم.

منبع: سینماپرس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − 2 =

دکمه بازگشت به بالا