باید از سینمای نوجوان و جوان حمایت کرد/ باغ کیانوش فیلم قابل دیدنی بود

فیلم سینمایی باغ کیانوش به نویسندگی و کارگردانی رضا کشاورز حداد و تهیه کنندگی محمدجواد موحد است که نخستین بار در جشنواره چهل و دوم فیلم فجر روی پرده سینماها اکران شد و حال حاضر از نهم آبان ماه در سینماهای سراسر کشور درحال اکران است.

قربانعلی تنگ‌شیر منتقد و استاد دانشگاه در نقد فیلم باغ کیانوش گفت: باغ کیانوش یک فیلم کودک نوجوان و اولین کار آقای کشاورز حداد است. در این اثر هنرپیشه‌های خوب به ایفای نقش پرداخته اند. در باغ کیانوش آقای جمشیدی‌فر به نقش کمدین و آقای شهرام حقیقت دوست به نقش یک قهرمان حضور دارند‌.

وی ادامه‌داد: برای انتخاب بازیگران کودک و نوجوان این فیلم، حدود ۵۰۰ تست گرفته شد که در نتیجه این بچه‌هایی که در فیلم بازی می‌کنند در تست پذیرفته شدند.

وی افزود: باغ کیانوش یک فیلم اکشن معمایی داستانی و انیمیشن است که حتی جنگی هم به حساب می‌آید. این فیلم سینمایی گاهی اوقات مشکلاتی با توجه به اینکه بچه‌ها خوب بازی کردند و هنرپیشه‌های خوبی هم به ایفای نقش پرداختند داشت. باغ کیانوش در روند روایت داستان گاهی ریتم خود را در برخی لحظه‌ها از دست می‌داد، یعنی فیلم از یک داستانی شروع میشد و به جای دیگری ختم میشد. ولی در بعضی از سکانس‌های فیلم این ریتم رایج یا دیده نمیشد. همچنین برخی از قسمت های فیلم با یکدیگر یکنواخت نبودنند و با اوج و فرودهایی همراه بود. برای مثال بُعد زمانی و مکانی در فیلم فراموش می‌شد و ما نمی‌دیدیم که این بازی‌ها در کجا و در چع لوکیشنی صورت می‌گیرد.

تنگ‌شیر بیان کرد: یکی از اشکالات دیگر فیلم باغ کیانوش، فیلمبرداری این اثر بود. در فیلمبرداری این اثر در بعضی سکانس‌ها که در شب بود، نور شب برای دیدن چهره‌ها کافی یا مناسب سن نوجوان و جوان نبود. هرچند در ساخت این اثر تصمیم داشتند که مثلاً اقتباسی از فیلم‌های خارجی داشته باشند اما این صحنه‌ها مناسب حال بچه‌ها نبود، چون بچه‌ها وضوح، ساده بودن تصویر‌ شادابی و رنگ بیشتر همراه با روشنایی را ترجیح می‌دهند. بچه‌ها با قهرمان‌های فیلم، آموزش می‌بینند و به آن‌ها علاقه‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: چنین مواردی ممکن است در سینمای بزرگسال جالب بنظر برسند ولی در سینمای کودک و نوجوان فیلمبردار است که باید این کار را انجام دهد و در حوزه کودک و نوجوان کار کرده باشد یعنی فیلمبردار تخصصیِ سینمای کودک و نوجوان باشد.

این منتقد تصریح کرد: در این فیلم بازیگرانی که هنرپیشه‌های فیلم‌های بزرگسالان به حساب می‌آید و هنرپیشه‌های فیلم‌های کودک و نوجوان نیستند حضور دارند. برای مثال شما فکر کنید آقای علیرضا خمسه به عنوان یک کمدین بیشتر در فیلم‌های کودک و نوجوان کارشان را شروع کرده‌اند تا سریالی مانند پایتخت؛ بنابراین بازی آقای شهرام حقیقت دوست بازی بسیار خوبی است و به همین نسبت بازی عباس جمشیدی‌فر هم شاید در حد بسیار خوبی باشد اما این بازی‌ها یکدست بنظر می‌رسیدند و این عزیزان، بازیگرانی بودند که به هر حال سابقه‌ خوبی داشتند.

وی افزود: بنابراین در جمع بندی فیلم سینمایی باغ کیانوش می‌توان گفت که این فیلم متوسط است و نه خوب بود و نه ضعیف.‌ می‌توان گفت این فیلم یک اثر متوسط از یک فیلم اقتباسی یا از یک داستان یا رمان ایرانی بود‌. همچنین معتقدم رضا کشاورز حداد برای کارگردانی این فیلم مناسب بودند چون سابقه کودک و نوجوان داشتند و به هر حال یک فیلم جمع و جوری بود.

تنگ‌شیر در پایان صحبت های خود گفت: هرچند که بودجه این فیلم دولتی، از سوی کانون پرورش از بین نرفت و این اثر تا حدودی می‌تواند جذب مخاطب داشته باشد اما به هر حال باید از سینمای نوجوان و جوان حمایت و به کارگردان‌های نوجوان و جوان اعتماد کرد که بازیگران را به بازی می گیرند تا بتوانند در آینده فیلم های خوب و بهتر و درست کنند. به هر حال فیلم باغ کیانوش فیلم قابل بررسی و قابل دیدنی بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − هشت =

دکمه بازگشت به بالا