وفاداری به حادثه تروریستی شاهچراغ چالش بود!

تهیه کننده سریال «روز خون» با اشاره به قصه این سریال بیان کرد که وارد زندگی شهدا و مجروحان حادثه تروریستی شاهچراغ شده اند و ماجرا را از این زاویه روایت کرده اند.

مرتضی رضایی تهیه کننده سریال «روز خون» درباره این مجموعه که با محور حادثه تروریستی شاهچراغ پخش می شود بیان کرد: فیلمنامه این سریال در دفتر فیلمنامه رسانه ملی و با مشاوره و کارشناسی این دفتر به نگارش درآمده است و تقریباً ۶ ماه صرف پژوهش این اثر شد و نگارش فیلمنامه نیز یک سال طول کشید.

وی با اشاره به موضوع این اثر اظهار کرد: این سریال درباره حادثه تروریستی تلخ شاهچراغ است و داستان این مجموعه در بازه زمانی همان روز شکل می‌گیرد. قصه به نوعی ما را وارد زندگی شهدا و مجروحان آن حادثه تروریستی می‌کند. این مجموعه از سویی، روایتگر مظلومیت شهدای شاهچراغ و از سویی، نمایانگر تلاش نیروهای امنیتی و همچنین، تأثیر اغتشاشات و شلوغی‌های آن زمان بر فضای به‌ وجود آمده برای تروریست‌هاست.

این تهیه‌کننده افزود: سریال «روز خون» داستان پنج خانواده است که در لحظه حادثه در حرم شاهچراغ حضور دارند. البته قصه اصلی درباره مأموری امنیتی به نام «راسخ» است که برای یافتن سرنخ نفوذ تروریست‌ها در کشور و نیز تعقیب رد خرابکاری در سطح استان فارس تلاش می‌کند.

وفاداری به حادثه تروریستی شاهچراغ چالش بود!

وی درباره ترکیب بازیگران سریال گفت: تلاش کردیم ضمن انتخاب بازیگران بومی، از چهره‌های خاص و شناخته‌شده کشوری هم استفاده کنیم و مابقی که شامل ۷۰ درصد دیگر است، از بازیگران باتجربه بومی، مانند حبیب بختیاری، مرتضی محمدی، مهری منصوری، محمد فروزان، فخری امامی، اسماعیل مرزبان و … بهره گرفتیم. این کار درواقع ترکیب چهره‌های مطرح تلویزیونی با چهره‌های حرفه‌ای تئاتر و هنرهای نمایشی فارس و شهرهای مختلف استان است و تلاش کردیم علاوه‌بر دیده شدن اثر، به شناساندن توانایی افراد بومی هم کمک کنیم.

رضایی با اشاره به اهمیت به‌کارگیری ظرفیت‌های بومی و منطقه‌ای اظهار کرد: در تولیدات شبکه‌های استانی، مهم بهره گرفتن از ظرفیت‌های بومی و منطقه‌ای است و این اقدام، ضمن کشف چهره‌های مستعد، سبب آگاهی مخاطب از ظرفیت‌های استانی می‌شود.

به‌گفته این تهیه‌کننده، در تولیدات استانی آنچه بیشتر به چشم می‌آید توجه به افراد توانمند در قالب گروه‌های مختلف فیلمبرداری، طراحی صحنه، صدابرداری و … در استان است که در سریال «روز خون» هم بسیاری از کارها، از جمله تدوین و جلوه‌های بصری و اصلاح رنگ و نور بر عهده هنرمندان بومی استان فارس بوده است.

وفاداری به حادثه تروریستی شاهچراغ چالش بود!

رضایی با اشاره به مشکلات و موانعی که بر سر راه تولید این اثر بود، اظهار کرد: یکی از خاص‌ترین مشکلات در ساخت این سریال، واقعی بودن داستان بود زیرا تصاویر حادثه شاهچراغ در فضای اجتماعی وجود دارد و هنوز زمان زیادی از آن نگذشته است. از همین رو، وفادار بودن به اصل واقعه و نیز هماهنگی عناصر نمایشی و داستانی با آن، بزرگ‌ترین مشکل به شمار می‌آمد.

وی با بیان اینکه در ساخت این سریال مخاطبان عام را در نظر گرفته اند، افزود: باتوجه‌به اینکه اکثر مخاطبان این سریال عموم مردم‌ هستند ما فیلمنامه را در قالب یک داستان پیش بردیم. سپس، به‌سراغ افراد مظلوم در این حادثه رفتیم و از تصاویری که توسط دوربین‌های مداربسته ثبت شده بود، در تیتراژ پایانی گنجاندیم.

رضایی در پایان، با اشاره به اهمیت تولید آثار تصویری در استان‌ها گفت: اولین خواسته همه فعالان سیمای استان‌ها آن است که تفاوت بین آن‌ها و مرکز (تهران) در برآورد و برخورد با آثارشان از بین برود. توجه بیشتر به هنرمندان استان‌ها می‌تواند باعث رشد و شکوفایی هنرهای تصویری و نمایشی و به‌کارگیری هنرمندان بومی شود.

هنرمندان سینما و تلویزیون از جمله حمید ابراهیمی، اشکان هورسان، محمد فیلی، آزیتا ترکاشوند، بهروز قادری، محمدرضا سروستانی، حدیثه تهرانی و علیرضا مهران در این اثر نقش‌آفرینی کرده‌اند.

مرتضی رضایی تهیه‌کننده سریال هفت قسمتی «روز خون»، دانش‌آموخته دانشگاه صداوسیما در رشته کارگردانی و تهیه‌کنندگی است و مجموعه نمایشی «خورشید بر نیزه» و مستندهای «خورشیدوشان»، «چارجو» و «چک‌چکو» از جمله آثار اوست. وی همچنین، کارگردانی ۲ تله‌تئاتر «میشو سوزوکی» و «قصه‌های درگوشی» را بر عهده داشته است.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − دوازده =

دکمه بازگشت به بالا