«ایران» ایرانِ قبل جنگ نیست/ این «جنگ» فقط یک «جنگ نظامی» نبود و یک جبهه‌ جدی آن «رسانه» بود

معاون فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیس جمهور مطرح کرد:

«سید ضیا هاشمی» با بیان این مطلب که دولت با اهتمامی که دارد، تلاش می‌کند در مسیر ارتقای سرمایه اجتماعی و اتکا به تاب‌آوری جامعه، یک بسیج همگانی و همدلی عمومی را تقویت کند؛ گفت: ظرفیت‌ها باید دقیق‌تر شناسایی شوند و حتماً دولت باید از موضع حاکمیتی خودش، حمایت مؤثرتری انجام دهد هم حمایت امکاناتی، هم حمایت قانونی و تسهیلاتی. یک نکته مهم این است که ما نباید از جامعه و مردم جا بمانیم. ایرانِ ما به‌مراتب بزرگ‌تر از چیزی است که حتی جهانیان و شاید خود ما تصور می‌کردیم.

«سید ضیا هاشمی» معاون فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس با اشاره به اهمیت جبهه فرهنگی و روایت در «جنگ تحمیلی رمضان» و عملکرد نهادهای فرهنگی و رسانه ای کشور در طول جنگ اظهار داشت: من معتقدم این جنگ، فقط یک جنگ نظامی نبود و یک جبهه‌ جدیِ آن «رسانه» بود. در کنار درگیری نظامی، ما هم‌زمان جنگ اقتصادی را تجربه کردیم که عملاً در روزهای پس از فروکش‌کردن درگیریِ مستقیم، شدیدتر هم شد. جنگ دیپلماتیک نیز در تمام این دوره ادامه داشت. جنگ رسانه‌ای هم نه فقط در میانه ماجرا، بلکه قبل از شروع درگیری و بعد از آن، به‌طور مستمر جریان داشت.

وی تاکید کرد: در جریان جنگ، واقعیت این است که حتی فرماندهان نظامی هم صراحتاً گفتند همراهی مردم این نشاط، شوق و مشارکت عمومی برای بخش نظامی و همچنین بخش مدیریتی کشور، یک پشتوانه و دلگرمی مهم بوده است.

هاشمی با بیان این مطلب که رسانه‌های ما در این میدان واقعاً بار سنگینی به دوش داشتند؛ تصریح نمود: نمی‌خواهم بگویم بی‌عیب و نقص بودند؛ نه. اما زیر یک بار جدی رفتند و بسیاری از دوستان، تلاش ارزشمندی کردند. با توجه به زمینه‌ مردمی‌ای که در کشور داریم، آنچه در این صحنه دیدیم واقعاً کم‌نظیر بود مردمی که شما در میدان می‌بینید از آتش‌نشان‌ها تا امدادگران هلال‌احمر و اورژانس و در کنار آن‌ها بخش‌های دیگر واقعاً افتخار آفریدند.

معاون فرهنگی اجتماعی «دکتر عارف» معاون اول رئیس جمهور در مورد افزایش آگاهی عمومی جامعه و الزام تغییر رویکرد نهادهای فرهنگی و رسانه ای بیان کرد: من فکر می‌کنم در حوزه رسانه و در بخش‌های مختلف آن و اساساً در مجموعه‌ رسانه، هنر و فرهنگ که من آن را یک پیکره واحد می‌بینم اتفاقات اخیر هم ظرفیت‌های تازه‌ای ایجاد کرده و هم انتظارات جدیدی را پیش روی ما گذاشته است.

وی تاکید کرد: ایران، ایرانِ قبل جنگ نیست؛ مردم، مردمِ قبل نیستند. این مردم آب‌دیده شده‌اند، افتخار آفریده‌اند. این ایران، ایرانِ بزرگ‌تری است و تصویری تازه از ایران در جهان شکل گرفته؛ جهانیان با یک تصویر جدید مواجه شده‌اند. دنیا تصور نمی‌کرد دو قدرت اتمی به ایران حمله کنند و وارد یک درگیری تمام‌عیار شوند، اما ایران بتواند این‌گونه مقاوم بایستد. بنابراین «روایت ایرانِ امروز» کار بسیار بزرگی است؛ و این روایت فقط با خبر و حتی فقط با رسانه به‌تنهایی شکل نمی‌گیرد. این روایت به هنر نیاز دارد سینما، تئاتر، موسیقی، نقاشی و سایر هنرها.

هاشمی در پاسخ به برنامه دولت در زمینه سرمایه گذاری ها و حمایتی از وزارت فرهنگ و ارشاد؛ اظهار داشت: دولت با اهتمامی که دارد، تلاش می‌کند در مسیر ارتقای سرمایه اجتماعی و اتکا به تاب‌آوری جامعه، یک بسیج همگانی و همدلی عمومی را تقویت کند؛ پویش‌های مختلفی هم در این زمینه فعال شده‌اند. اما واقعیت این است که در کنار حوزه‌های دیگر، سه حوزه باید به‌طور جدی کنار هم قرار بگیرند و نقش‌آفرینی کنند «هنر»، «رسانه» و «دانشگاه».

«سید ضیا هاشمی» در پایان این گفت و گو خاطرنشان ساخت: ظرفیت‌ها باید دقیق‌تر شناسایی شوند و حتماً دولت باید از موضع حاکمیتی خودش، حمایت مؤثرتری انجام دهد هم حمایت امکاناتی، هم حمایت قانونی و تسهیلاتی. یک نکته مهم این است که ما نباید از جامعه و مردم جا بمانیم. ایرانِ ما به‌مراتب بزرگ‌تر از چیزی است که حتی جهانیان و شاید خود ما تصور می‌کردیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا