«بنیاد سینمایی فارابی» امروز بیش از آنکه یک «مرکز فرهنگی» باشد، به فضایی شبیه یک «پادگان» تبدیل شده!

محسن محسنی نسب مطرح کرد:

«محسن محسنی نسب» با انتقاد از مدیریت فرهنکی و سینمایی کشور گفت: متأسفانه در بدنه مدیریتی سینما سیاستی حاکم شده که نتیجه آن حذف فیلمسازانی با تفکر مبارز و حمایت از مقاومت است. اگر فهرست فیلمسازانی را که امکانات و حمایت دریافت کرده‌اند بررسی کنید، می‌بینید یا افراد بی‌حاشیه هستند، یا چهره‌های گمنام، یا افرادی که سال‌ها در بدنه سینما زحمت کشیده‌اند اما از آن‌ها حمایتی نمی‌شود.

«محسن محسنی نسب» کارگردان، نویسنده و تهیه کننده سینما در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس با انتقاد از مدیریت فرهنکی و سینمایی کشور اظهار داشت: متأسفانه در بدنه مدیریتی سینما سیاستی حاکم شده که نتیجه آن حذف فیلمسازانی با تفکر مقاومت است. اگر فهرست فیلمسازانی را که امکانات و حمایت دریافت کرده‌اند بررسی کنید، می‌بینید یا افراد بی‌حاشیه هستند، یا چهره‌های گمنام، یا افرادی که سال‌ها در بدنه سینما زحمت کشیده‌اند اما از آن‌ها حمایتی نمی‌شود.

کارگردان فیلم های سینمایی «باز باران» و «آخرین مرحله» افزود: من خودم فیلمساز حوزه دفاع مقدس هستم و طبیعتاً نمی‌توانم فیلم کمدی بسازم؛ اساساً برای ساخت چنین آثاری وارد این عرصه نشده‌ام. دغدغه من ساخت فیلم‌هایی با همین جنس و تفکر است؛

محسنی نسب با انتقاد از مدیریت بنیاد سینمای فارابی تصریح نمود: اگر امروز به فارابی مراجعه کنید، دیگر خبری از حضور و رفت‌وآمد فیلمسازان نیست. درهای آن تقریباً بسته است و دیگر مانند گذشته نیست که فیلمسازان و اهالی اندیشه در آنجا جمع شوند، گفت‌وگو کنند و درباره ایده‌هایشان تبادل نظر داشته باشند. متأسفانه بنیاد سینمایی فارابی امروز بیش از آنکه یک مرکز فرهنگی باشد، به فضایی شبیه یک پادگان تبدیل شده است.

کارگردان فیلم‌های سینمایی «یورش» و «یاس‌های وحشی» از بی‌توجهی بنیاد سینمایی فارابی به حمایت از فیلم‌نامه جدید خود با موضوع جنگ غزه خبر داد و بیان کرد: من پیش از حمله آمریکا به ایران، فیلم‌نامه‌ای با عنوان «دلیل اول» نوشتم که درباره کشته شدن شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره با تابعیت آمریکایی، بود. او از نخستین خبرنگارانی بود که در جریان جنگ غزه به دست نیروهای اسرائیلی کشته شد. فیلم‌نامه‌ای که نوشتم، درباره تلاش اسرائیل برای هدف قرار دادن و کشتن خبرنگاران بود و به نظر خودم از ظرفیت بالایی برخوردار است.

او ادامه داد: در جشنواره سال گذشته، با وجود اینکه آثار بسیار ضعیفی به نمایش درآمد، این امکان وجود داشت که چنین فیلمی ساخته شود. حتی برای تولید آن سرمایه‌گذار هم پیدا کرده بودم، اما چون پروژه نیاز به حمایت دولتی داشت، از بنیاد سینمایی فارابی درخواست حمایت کردم که هیچ همکاری‌ای صورت نگرفت. در نهایت، فیلم‌نامه را به برخی نهادها ارائه دادم تا از طریق آن‌ها حمایت لازم انجام شود. حتی دفتر وزیر نیز از فیلم‌نامه حمایت کرد و آن را برای پشتیبانی دوباره به فارابی ارجاع داد، اما باز هم هیچ اتفاقی نیفتاد و توجهی به آن نشد.

کارگردان فیلم سینمایی «شیرهای جوان» تصریح نمود: در مقابل، فیلم‌هایی با سطح کیفی بسیار پایین تولید شدند که واقعاً در شأن سینمای ایران و حضور در جشنواره‌ها نبودند. به نظر من، عملکرد مدیریت سینما در این زمینه بسیار ضعیف بوده و به هیچ‌وجه با نیازها و شرایط امروز جامعه هماهنگ نیست.

آثاری مانند فیلم‌نامه «دلیل اول» که امروز، با روشن شدن ابعاد تلاش اسرائیل برای هدف قرار دادن خبرنگاران، اهمیت آن بیش از گذشته مشخص شده است.

«محسن محسنی نسب» در پایان این گفت و گو خاطرنشان ساخت: این فیلم فقط برای نمایش در ایران نوشته نشده، بلکه قابلیت اکران در کشورهای عربی را نیز دارد و می‌تواند در حوزه روشنگری برای جوانان منطقه اثرگذار باشد. با وجود این ظرفیت‌ها، هیچ توجهی به آن نشد. حدود ۷۰ درصد بودجه تولید فیلم را نیز تأمین کرده بودم، اما واقعاً نمی‌دانم چرا این روند وجود دارد و چرا بنیاد فارابی به چنین وضعیتی رسیده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − دو =

دکمه بازگشت به بالا